Plot, Promo & Ost : Jika Itu Takdirku Drama TV3 ( Akasia Slot )

New drama on Akasia slot starting today, February 17 2014. This drama replacing the popular series of Ariana Rose. Jika Itu Takdirku is starred by Intan Ladyana, Shah Iskandar, Shukri Yahya, Nina Iskandar, Azwan Kombos and Adiba Yunus. The director is Eoon Suhaini (Love You Mr. Arragont) and produce by Metrowealth Pictures.

Jika Itu Takdirku Poster

jika itu takdirku poster

Jika Itu Takdirku Poster, features Shah Iskandar and Intan Ladyana.

shah iskandar

Jika Itu Takdirku Poster, feature Shah Iskandar as Hakimi Ehsan.

intan ladyana

Jika Itu Takdirku Poster, features Intan Ladyana as Seri Umairah

shukri Yahya

Jika Itu Takdirku Poster, features Shukri Yahya as Azri.

azwan kombos

Jika Itu Takdirku poster, features Azwan Kombos as Joe.

adiba yunus

Jika Itu Takdirku Poster, features Adiba Yunus as Sarah.

Plot Jika Itu Takdirku Drama TV3

Jika Itu Takdirku menceritakan tentang Hakimi (Shah Iskandar) yang menghidap amnesia selepas kemalangan jalan raya enam tahun yang lepas. Hakimi rapat dengan Dr. Hamza (Arash Mohd) yang merawatnya. Suatu hari, apabila Dr Hamza menjemput Hakimi makan malam di rumahnya, Hakimi tertarik dengan gambar anak Dr Hamza iaitu Umairah (Intan Ladyana) yang juga seorang doktor.

Walaupun Hakimi tidak mempunyai sebarang ingatan tentang Umairah, namun dia telah jatuh cinta dan bertindak untuk melamarnya sebagai isteri. Dr Hamza dan isterinya, Puan Zainah menerima baik lamaran Hakimi. Umairah bingung dengan tindakan Hakimi kerana hakikatnya mereka berdua mempunyai kisah silam yang telah meninggalkan sejarah hitam dalam hidup Umairah. Umairah tidak pasti jika Hakimi hanya mahu mempermainkannya atau mempunyai muslihat lain. Kisah silam itu juga telah menyebabkan Umairah menjadi seorang yang pendiam dan pintu hatinya sukar terbuka untuk mempercayai cinta lagi.

jika itu takdirku

Jika Itu Takdirku Poster, features all star.

Akhirnya, Umairah setuju sebab dia masih lagi menyayangi Hakimi dan mereka telah ditakdirkan bersama selepas musibah yang terjadi pada 7 tahun lepas. Umairah sering terganggu dengan kenangan pahit dan menjauhkan diri daripada Hakimi. Hakimi tidak pernah berputus asa untuk memikat hati Umairah dan memberi ruang kepada Umairah untuk menyesuaikan diri dan mencintainya seperti pasangan suami isterinya.

Hakimi terserempak dengan Azri (Shukri Yahaya), seorang kawan lama yang cuba memberitahu hubungan Hakimi dan Umairah pada masa lalu. Hakimi bertanya kepada Umairah. Umairah enggan memberikan sebarang jawapan sehingga Hakimi mula menggeledah barang-barang lama Umairah. Umairah bengang dengan tindakan Hakimi dan dia telah bertindak keluar dari rumah apabila Hakimi memaksanya menceritakan hal yang sebenar.

jika itu takdirnya

Jika Itu Takdirnya, slot Akasia TV3.

Hakimi rayu Umairah memaafkannya dan memberikan peluang untuk menebus kembali penderitaan yang dialami oleh Umairah. Hakimi juga meminta bantuan Umairah supaya mengingatkan kisah silam mereka dan memulakan hidup baharu dengannya. Umairah terlalu takut untuk berterus terang kerana bimbang Hakimi akan berubah fikiran selepas mengetahui hal yang sebenar. Selepas melihat kesungguhan Hakimi, akhirnya Umairah mengalah dan bersetuju untuk memulakan hidup baharu bersama-sama Hakimi.

Selepas 2 bulan, Hakimi gembira apabila Umairah telah mengandung. Bekas teman wanita Hakimi, Qistina (Nina Iskandar) kembali menagih cinta dan berusaha untuk memerangkap Hakimi. Kali ini, hati Umairah dilukai lagi dan dia menjadi pasrah dengan Hakimi yang kembali dengan perangai lama yang suka berpoya-poya. Masih ada peluang buat Hakimi dan Umairah?

shukri yahya

Shukri Yahya as Azri.

intan ladyana x shah iskandar

Intan Ladyana as Seri Umairah and Shah Iskandar as Hakimi Ehsan.

OST Jika Itu Takdirku

– Ku Relakan Jiwa by Hazama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>